“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Samenwonen? Reken op wat extra kilo’s

19 jan, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Dat mensen aankomen zodra zij gaan samenwonen is helaas geen fabeltje. Nu blijkt uit onderzoek dat het vooral de vrouwen zijn die kunnen rekenen op een aantal extra kilo’s als zij gaan samenwonen met een man.

Junkfood en etentjes

Het onderzoek werd gehouden in Engeland. Uit de enquête komt naar voren dat een kwart van de vrouwen een paar pondjes aankomt zodra zij gaan samenleven met een partner. Al binnen een paar weken is het verschil al op de weegschaal te zien. Waarschijnlijk komt dit omdat vrouwen onder invloed van hun partner meer junkfood eten en vaker uit eten gaan.

Positieve invloed

Voor mannen ligt dit toch anders. Zij hebben veel minder last van een gewichtstoename door het samenwonen. Zo’n 73 procent van de respondenten gaf aan dat er op de weegschaal geen verschil te zien is. 40 procent zegt zelfs dat hun vrouw een positieve invloed heeft op hun eetgewoontes.

Geborgenheid

Los van de etentjes lijkt het aankomen ook te maken te hebben met geborgenheid. “Als we samenwonen voelen we ons helemaal op ons gemak. Dat ontspannen gevoel trekt door naar ons gedrag en ons eetpatroon”, zo zegt hypnotherapeut Dipti Trait. Daarnaast speelt het misschien ook mee dat die extra kilo’s niet meer zo spannend zijn. De buit is immer al binnen.