“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Samenwonende stellen in grote steden relatief snel uit elkaar

09 aug, 2016 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Samenwonende stellen in grote gemeenten gaan eerder uit elkaar dan in de rest van Nederland. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS heeft gekeken hoeveel stellen op 1 januari 2014 samenwoonden in de 36 grootste gemeentes. Vervolgens werd gekeken welke stellen een jaar later niet meer samen op dat adres woonden. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat van elke duizend stellen er na een jaar 43 niet meer samenwoonden op het oude adres. De kans dat je als samenwonend stel uit elkaar gaat wanneer je in een grote stad woont is 4,3%. Landelijk is de kans 3,3%.

Vinex wijken

Opvallend is dat samenwonende stellen in Vinexwijken minder gauw uit elkaar gaan. Maar 2,6% van de samenwonende stellen ging daar in 2014 uit elkaar. Dit ligt dus onder het landelijk gemiddelde. Het CBS denkt dat dit komt doordat stellen in Vinexwijken vaker kinderen hebben en een relatief hoog inkomen. Daardoor wonen ze ook vaker in een koopwoning.

Zaken regelen

Als je uit elkaar gaat is het belangrijk de zaken goed te regelen. Hoe verdeel je de gezamenlijke bezittingen en wie blijft in het huis zitten? Onze juridische adviseurs staan je te woord. Bel ons op 088-6002804 ( gebruikelijke belkosten ). Of vul het contactformulier in en dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.