“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Samenwonende vrouwen hebben lager libido

02 okt, 2017
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Vrouwen die samenwonen hebben twee keer zoveel kans om geen zin in seks te hebben. Dit blijkt uit onderzoek wat vorige maand is gepubliceerd in het BMJ Open. Bij het onderzoek waren 5.000 mannen en 6700 vrouwen betrokken tussen de 16 en 74 jaar.

Oorzaak lager libido

Vrouwen hebben een lager libido dan mannen. Dit komt onder andere doordat vrouwen vaker gedwongen worden tot seks. Ook kan een slechte eerste seksuele ervaring invloed hebben op het libido van de vrouw. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de mannen in het afgelopen jaar drie maanden of meer geen zin hadden in seks. Onder de vrouwelijke deelneemsters gaf 34% dit aan. Ook bleek dat wanneer men gelooft in het stereotype beeld dat mannen altijd meer zin hebben in seks. Zij zich hier ook naar gingen gedragen.

Leeftijd en libido

Leeftijd lijkt ook invloed te hebben op het libido. Vrouwen tussen de 55 en 64 jaar hebben het laagste libido. Bij mannen tussen de 35 en 44 jaar is de lust het laagste.

Samenwonen

Wat bleek uit de resultaten van de onderzochte vrouwen met een laag libido was dat deze vrouwen in het afgelopen jaar vaak drie of meer partners hadden gehad. Ook hadden zij vaak kinderen onder de 5 jaar oud. En hadden ze andere seksuele voorkeuren dan hun partner met wie ze samenwoonde.

Relatieproblemen

Helaas krijgen veel stellen relatieproblemen indien het seksueel niet goed loopt. Het kan er zelfs toe leiden dat ze uit elkaar gaan. Trek dus tijdig aan de bel samen als je het gevoel hebt dat er wat mis gaat. Dan kan je vaak samen nog je relatie redden.