“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Samenwoners zonder kinderen het gelukkigst

15 dec, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Nederlanders zijn over het algemeen heel tevreden met hun leven. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Toch zijn er wel bevolkingsgroepen die minder gelukkig zijn dan anderen. Zo zijn alleenstaanden vaak minder welvarend en minder tevreden met hun leven. Samenwoners zonder kinderen daarentegen zijn het gelukkigst.

Kwaliteit van leven

Dit blijkt uit het rapport ‘Kwaliteit van leven’ van het CBS. In het onderzoek werd gekeken naar welvaart (geld en bezittingen) en welzijn (tevredenheid, gezondheid). Uit het onderzoek blijkt dat de welvaart is verbeterd. Ook het welzijn is behoorlijk stabiel. Mensen voelen zich veilig en we leven langer.

Alleenstaande ouder met kinderen

De verschillen in welvaart en welzijn zijn wel groot. Zo zijn alleenstaanden minder welvarend dan mensen die samen zijn. Ook zijn zij vaak minder tevreden over hun gezondheid en hun kwaliteit van leven. Dit geldt nog sterker voor de alleenstaande ouder met jonge kinderen. Zij missen een extra inkomen en daarnaast de emotionele en praktische ondersteuning van een partner.

Gelukkigst

Het gelukkigst zijn twintigers zonder kinderen die samenwonen of getrouwd zijn. Zij scoren het hoogst qua welvaart en welzijn.