“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Slechte voortekenen in een relatie

14 jul, 2016 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Veel relaties en huwelijken worden beëindigt. Zijn er echter voortekenen die erop wijzen dat je relatie niet goed zit? Familierecht advocaten maken dagelijks in de praktijk mee waarom stellen uit elkaar gaan. De Huffingtonpost sprak met een aantal advocaten en vroegen wat volgens hen slechte voortekenen in een relatie zijn.

Ruzie niet uitpraten

Ruzie maken is gezond in een relatie. Het is echter geen goed teken wanneer deze ruzie niet wordt uitgepraat. Ook is regelmatig ruzie geen goed teken.

Geen intimiteit

Wanneer een stel geen intieme relatie meer met elkaar heeft is dat geen goed teken. Het willen hebben van seks is een natuurlijk verlangen. Veel echtscheidingsadvocaten horen dat stellen al jaren geen seks meer hebben gehad.

Geen gemeenschappelijke interesses

Tegenpolen trekken elkaar aan, maar gemeenschappelijke interesses zijn wel belangrijk. Het is fijn als je samen dingen kunt delen en ondernemen.

Minachting voor elkaar

Minachting voor elkaar is geen goed teken. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar respect en waardering voor elkaar zijn wel belangrijk.

Ontbreken van ruzie

Wanneer een stel nooit ruzie maakt lijkt er ook iets niet te kloppen. Het blijkt dat men dan moeilijke situaties en problemen vermijdt en deze dus ook niet uitgesproken worden. Dingen stapelen zich op en er ontstaat afkeer. Het is belangrijk dat je alles met elkaar kunt bespreken zonder dat je je huwelijk/relatie op het spel zet.

Volgens de advocaten zijn dit de meest voorkomende slechte voortekenen in een relatie. Herken je jullie relatie hierin? Probeer er samen aan te werken. Het hoeft niet te laat te zijn. Wees bewust van je relatie en elkaar en werk eraan! Indien je toch besluit uit elkaar te gaan, regel de zaken dan goed. Wij kunnen je hier eventueel in bijstaan.