“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Startershypotheek vaak op twee inkomens gebaseerd

22 aug, 2011 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

(Novum) – Twee derde van de starters op de woningmarkt sluit een hypotheek af gebaseerd op twee inkomens. Daardoor zijn zij gevoeliger voor onvoorziene omstandigheden als scheiding en werkloosheid. 

Startende huizenkopers hebben zich wel goed voorbereid op deze risico’s. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. De meeste starters voeren drie gesprekken waarin informatie wordt opgevraagd over bijvoorbeeld rente, hypotheekvorm en aflossingsmogelijkheden. De helft van de beginnende huizenkopers oriënteert zich in dat gesprek op de risico’s van een hypotheek. Slechts 17 procent van de mensen die hun hypotheek oversluiten en 28 procent van de doorstromers naar een volgende koopwoning informeert hier ook naar.

hypotheek visie
Tip:
Wij werken samen met de onafhankelijke adviseurs van Hypotheek Visie. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijken zij jouw persoonlijke situatie en wensen. Vervolgens vergelijken zij vrijwel alle banken en geldverstrekkers met elkaar. Hieruit volgt een advies op maat. Plan een vrijblijvend gesprek in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.

Is de handtekening gezet, dan blijkt tachtig procent van de starters de risico’s van het overlijden van de partner met een verzekering te hebben afgedekt. Negentig procent spaart daarnaast binnen de hypotheek.

De gemiddelde koopprijs van een starterswoning is tweehonderdduizend euro. De kopers hebben dan meestal een tophypotheek afgesloten, waarbij de waarde van het huis lager is dan het hypotheekbedrag, dat gemiddeld 205 duizend euro bedraagt. Het overige geld steken ze in verbouwingen.

Doorstromers kopen gemiddeld een huis van 294 duizend euro met een hypotheek ter waarde van 250 duizend euro. De overwaarde uit het vorige huis dekt de rest van het koopbedrag.

Bron: Economienieuws.nl

Mochten jullie in de toekomst uit elkaar gaan, weet dan wat er moet gebeuren als jullie een koopwoning hebben.