“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Twijfel je aan jouw relatie? Doe een survivaltest!

31 mei, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Veel mensen twijfelen wel eens aan hun relatie. Dit is normaal, en geen probleem, stellen experts. Echter hoe ga je met de twijfel om? Sommige stellen gaan op vakantie, sommige stellen hun relatie letterlijk op de proef.

Eerlijkheid

Experts stellen dat het vooral belangrijk is om eerlijk te blijven en je twijfels met elkaar te delen. Wees niet bang dat je jouw relatie daarmee verpest, maar zoek juist de confrontatie met je partner op. Het is spannend om dit te doen, maar wel het beste voor je relatie. Samen kan je bespreken wat je dwarszit.

Perfect

Relatiedeskundigen geven aan dat men deze dagen snel op zoek gaat naar wat nieuws als iets ons niet bevalt. Dit zien we bij banen, meubilair maar ook in relaties. Alles moet perfect zijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en niet de ander. Tegenwoordig wil men ook alles tegelijk, een leuke carrière, een groot huis, kinderen, een goed inkomen en leuke uitjes. Dit allemaal tegelijk willen is een hele uitdaging en lukt veel stellen niet. Ga eens samen na, is het geld echt zo belangrijk? Kwaliteit met elkaar is vaak veel belangrijker.

Temptation Island

Ook de media maakt gebruik van de twijfels bij stellen. Het programma Temptation Island blijft goed scoren. In dit programma blijven koppels gescheiden van elkaar op een mooi eiland in het gezelschap van zogenaamde verleiders. De grote vraag is wie de verleiding kan weerstaan. Experts hebben een verdeelde mening over dit soort  programma’s. Sommige experts geven aan dat dit niet persee een goede relatietest is. Ondanks dat sommige mensen een goede relatie hebben, vallen ze toch voor de verleiding. Andere experts geven aan dat het een extreme test is, maar wel een afspiegeling kan zijn van de testen die je in het dagelijkse leven ook krijgt binnen een relatie.

Ontrouw

Niet enkel in het programma Temptation Island wordt vreemd gegaan. Ook in het dagelijks leven gebeurt dit veel. Vaak verdwijnt het vertrouwen in een relatie. Een relatie kan nog te redden zijn. Ga na wat je nodig hebt om het vertrouwen te herstellen en overleg dit met je partner. In sommige relaties komt het weer goed. Blijf echter wel je eigen grenzen bewaken!

Survival

Veel experts zijn het erover eens dat een vakantie een goede uitdaging is een stel met twijfels. Ze geven aan dat het hierbij goed kan zijn om wat uitdagingen op te zoeken. Een survival kan goed werken. Je komt erachter wat je voor elkaar betekent en ontdekt nieuwe eigenschappen van je partner.