“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vijf dingen die veranderen wanneer je gaat samenwonen

16 jul, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Je hebt een heerlijke relatie met je partner en jullie besluiten nog meer bij elkaar te willen zijn. Jullie gaan samenwonen. Een logische stap als je van elkaar houdt met vele voordelen. In de praktijk veranderen er echter ook vaak wat zaken. Dit hoeft niet erg te zijn, maar het kan wel goed zijn dit te beseffen.

Samen beslissen

Wanneer je samenwoont beslis je samen over vele dingen. Waar je eerder zelf alle keuzevrijheid had, heb je nu rekening te houden met je partner. Hierbij kan je denken aan de keuze voor een nieuwe bank, maar ook de indeling van je dag. Je hebt toch rekening te houden met ” de ander”.

Minder privacy

Je hebt minder privacy als je samenwoont. Je partner zal dus ook de mindere kanten van je zien, die je nu wat gemakkelijker kunt verbergen.

Thuisblijven wordt leuker

De kans is groot dat je meer thuis blijft als je gaat samenwonen. Vaak is een avondje samen op de bank een fijner idee dan de kroeg in. Al verschilt dit wel per stel.

Taken verdelen

Vaak worden huishoudelijke taken verdeeld. Dit kan erg prettig zijn omdat je niet meer alles alleen hoeft te doen. Besef wel dat je partner sommige huishoudelijke taken op zijn/haar eigen manier zal doen.

Je groeit nog dichter naar elkaar toe

Ondanks dat je wel eens irritaties gaat hebben en ruzie groeien jullie hopelijk vooral naar elkaar toe. Samenwonen is meestal erg fijn!