“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Zorg dat je niet gehackt wordt wanneer je relatie over is

21 mrt, 2019 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Als je relatie over is, zorg er dan voor dat je direct alle wachtwoorden wijzigt die je ex van je weet. Zo voorkom je dat je digitaal gehackt wordt. Die oproep doen Facebook, Google en Microsoft. Dit wordt vaak vergeten en veroorzaakt dan problemen.

Digitaal huiselijk geweld

Digitaal huiselijk geweld komt vaker voor dan men verwacht. Digitaal huiselijk geweld houdt in dat (ex-)partners meelezen via je WhatsApp, je accounts hacken en/of naaktfoto’s van je publiceren. Jaarlijks zijn er zo’n 200.000 Nederlanders slachtoffer van huiselijk geweld. Volgens Safety Ned en de politie gaat dat geweld in veel gevallen digitaal door en neemt dat aantal snel toe.

Voorzorgsmaatregelen

Volgens SafetyNed zijn er diverse veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen. Uiteraard is het verstandig om eerst al je wachtwoorden te veranderen. Als je denkt dat er iemand meekijkt op je telefoon via een app en je kunt de app zien, dan zou je deze app kunnen verwijderen. Maar om écht zeker te zijn dat het meekijken stopt, moet je je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Gebruik geen oude back-up, want dan kun je zo weer gevolgd worden.

Overige tips

Safety Ned geeft nog wat laatste tips: zet je bluetooth uit als je die niet gebruikt, probeer geen persoonlijke informatie op je telefoon te zetten en gebruik hele sterke wachtwoorden voor je iCloud en Google-account. Heb je geen idee of je wel een veilig account hebt? Check dan deze pagina van SafetyNed. Zij vertellen je hoe goed je op weg bent.